To εργαστήριο Πληροφορικής 3ου Δημοτικού

To εργαστήριο Πληροφορικής 3ου Δημοτικού

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Παρουσίαση του ψηφιακού ιστότοπου www.cyberkid.gov.gr.


Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, παραβρέθηκε στην ημερίδα που διοργάνωσε η  Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την παρουσίαση του ψηφιακού ιστότοπου www.cyberkid.gov.gr.

Η ημερίδα υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Δημοσίας Τάξης και  Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια.
Η παρουσίαση του προαναφερόμενου ιστότοπου έγινε από  τον  Ταξίαρχο  και Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλη Σφακιανάκη καθώς και της νέας ενότητας που θα περιλαμβάνεται που θα έχει τον τίτλο «Ψηφιακή Αλάνα».
Την ημερίδα παρακολούθησαν περισσότερα από 1.000 παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων με απώτερο στόχο την ενημέρωσή τους σχετικά με τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.

Ο κ. Δένδιας τόνισε στην ομιλία του
Οι γονείς μας , οι δάσκαλοι μας ξέρανε πολύ καλά που είμαστε και με ποιους παίζαμε.  Υπήρχε ένα αίσθημα ασφάλειας. Αυτό στο διαδίκτυο  δεν είναι δυνατό. Το διαδίκτυο είναι ένας νέος  τεράστιος χώρος  με ασύλληπτες ευκαιρίες  για εσάς . Είσαστε  παρά πολύ τυχεροί που μεγαλώνετε  σε μια περίοδο που όλα αυτά  είναι δυνατά και εφικτά, Σε άλλες περιόδους αυτό θα ήτανε  μια ταινία επιστημονικής φαντασίας. Αλλά  υπάρχει και κίνδυνος το είδαμε -ας πούμε προχτές - σε αυτό το τραγικό σύμπτωμα  στα Γιάννενα  με τον παιδόφιλο παιδίατρο . Ο ίδιος  ο εφιάλτης προσωποποιημένος  ο άνθρωπος που  οι γονείς προστρέχουν για να βοηθήσει τα παιδία τους, να είναι ο ίδιος η μεγίστη  πηγή κινδύνου για τα παιδία μας.
Η διεύθυνση λοιπόν Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η ίδια η Ελληνική Αστυνομία , ο διευθυντής ο Ταξίαρχος ο Μ. Σφακιανάκης  σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, σκέφτηκαν κάτι  το οποίο είναι  παρά πολύ πρωτότυπο,  παρά πολύ πρακτικό και  παρά πολύ ενδιαφέρον. Τι είναι αυτό;
Να φτιάξουν  μια διαδικτυακή αλάνα στην  οποία να μπορείτε με ασφάλεια  να παίζετε  αυτά τα παιχνίδια  που μερικά από αυτά είναι  παραδοσιακά. Άρα σώζονται και αυτά τα παιχνίδια  που είναι στοιχείο της παράδοσης  και του μεγαλώματος γενιών και γενιών παιδιών πριν από εσάς , αλλά κυρίως  το κάνετε με ασφάλεια . Αυτό είναι απίστευτα σημαντικό  γιατί διατηρεί  τα καλά του διαδικτύου, χωρίς τους κινδύνους.